Täna avati Rotermanni kvartalis üle 100-ruutmeetrine uue näoga R-Kioski pood

Täna, 6. veebruaril avati taaskordne uue sisekujunduse ja tootevalikuga R-Kioski pood. Ettevõtte 98-st poest on uuenduskuuri läbi teinud juba suuremad poed Balti jaamas, Tallinna lennujaamas, Viru ringil pritsumajas, Mustamäel Tehnopoli teadus- ja ärikeskkonnas. Uus pood asub Rotermanni kvartali Ahtri tänava poolses küljes, pakkudes möödujale laia valikut värsket toitu ja jooke. Pood on enam kui 100-ruutmeetrine ja ligipääsetav nii autoga tulijatele kui ka jalakäijatele.

Tegevjuhi Tiia Ilvese sõnul jätkab R-Kiosk muutuste teekonda, eesmärgiga pakkuda kiirustavale ja pidevas liikumises inimesele tervislikku ja mitmekülgset toiduvalikut ning vaheldusrikkaid maitseid.

Avamisüritusel kostitasid peakokad Riho Aunroos ja Joel Ostrat külalisi mõnusate talviste vürtsikate suppidega. Valikus olid taimne itaalia-pärane tomatisupp, Aasia köögi klassika Tom Kha kanaga ning Jaapani nuudlisupp Ramen veisepõsega. Kõik supid valmivad värskest ja naturaalsest toorainest Joel Ostrati Tartu restoraniköögis ning jõuavad juba järgmiseks hommikuks üle Eesti R-Kioskite peolettidele.

Eha Nurk Tervise Arengu Instituudist andis poe avamisel ülevaate viimase rahvastiku toitumise uuringu tulemustest. Uuringust selgub, et Eesti rahvas sööb liiga vähe puu- ja köögivilju ning teraviljatooteid, viimaste osas on puudujääk peamiselt täisteratoodete osas. Ka kala, pähklite-seemnete ja teiste polüküllastumata rasvahappeid sisaldavate toitude tarbimine on tagasihoidlik. “Seevastu kipume liialdama töödeldud lihatoodete söömisega ning magusate saiakeste ja kondiitritoodetega,” lisas Nurk.

Samuti tuletas ekspert meelde tervisliku toitumise põhimõtteid: süüa tuleb vastavalt vajadusele, toiduvalik peab olema mitmekesine ja tasakaalustatud, toidukogused mõõdukad ning eelistada tuleb vähetöödeldud toitu ja pidada silmas ka keskkonnasäästlikust.

Liitu uudis­kirjaga